Blogi

Miksi karhun häntä on pieni töpö ja kärpällä musta hännänpää? Inarinsaamelaisten saduissa seikkailevat ovela kettu ja monet muut eläinhahmot. Saduissa esiintyy myös yliluonnollisia hahmoja, kuten staaloja, kufettaria ja kummituksiakin. Saamenkielisen lastenkirjallisuudelle riittää lukijoita.

Lue Lisää

Mitä naispuolisille tapahtuu viidenkympin korvilla? Keski-iän saavuttaminen vaikuttaa tavalla taikka toisella ajatusmaailmaan. Toisilla se naksahtaa ikuisen nuoruuden kaipuuseen, kun taas ikiteineillä alkaa kroppa muistuttelemaan elämän realiteeteista. Kuulun jälkimmäisiin.

Lue Lisää

Savonmurteessa luonnolla on monta merkitystä, kuten myös juurilla lienee kaikissa maailman kielissä ja kulttuureissa, olit sitten mistään kotoisin tai jostain pois. Luonnosta on tehty nykypäivänä jokin irrallinen osa, johon ihmisen pitää luoda yhteys tai suhde. Jos seisoisit paikallasi yhtä kauan kuin kivet ympärilläsi, kasvaisi sinunkin pinnassa jäkälää ilman suhdekiemuroita tai yhteydenluomista. Mänty osaa olla mänty omilla juurillaan ilman hienoja sanoja, mutta ihminen ei tunne luontoaan enää itse. Juuriaankin hän koettaa todistella monin eri tavoin.

Lue Lisää

Onko kaikki pakko jakaa? Onko oikeus olla joskus omissa oloissa luottaen siihen, ettei sinua unohdeta, vaikket joka hetki notku somessa?
Nykyelämä on mennyt siihen, että luuri pitää olla joka hetki mukana. Jollei ole, et ole olemassa. Kun havahtuu, että oli elämää ennen someakin, alkaa elää.

Lue Lisää

Mistä tunnet sä ystävän? Näin alkaa Arja Saijonmaan upea ”Ystävän laulu”. Ystävä on ihminen, jolle voit soittaa heikkona hetkenä tai luottaa henkesi vaelluksella. ”Menköön muut menojaan”.

Lue Lisää

5/6